Werken op E403 kunnen van start gaan na eerder uitstel

Redactie KW

Vanaf 22 november wordt er gewerkt op de E403 tussen Moorsele en Wevelgem. De werken moesten verschillende keren uitgesteld worden omdat het grondwater niet genoeg zakte. De werken duren tot eind maart.

Begin september zou de snelweg tussen Moorsele en Wevelgem aangepakt worden, maar dat ging niet door. Aanvankelijk werd de start van de werken dan uitgesteld tot begin 2018, maar de werkzaamheden vatten alsnog op 22 november aan. Vanaf maandag 20 november tot en met woensdagochtend 22 november plaatst de aannemer de signalisatie. Deze werken worden uitgevoerd met een mobiele werf. Tijdens deze signalisatiewerken moet het verkeer in de rijrichting Doornik overdag over twee versmalde rijstroken. Van 19 uur tot 6 uur moet dit verkeer over één rijstrook.

AWV verwacht matige hinder en extra file tijdens de spitsuren

Op woensdag 22 november starten de eigenlijke werken. De riolering wordt volledig vernieuwd en ook de rijweg wordt volledig opgebroken en vernieuwd. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt van de gelegenheid gebruik om ook één tunnelkoker te vernieuwen. Het verkeer in beide richtingen moet dan door één koker.

Omleiding

Het verkeer op de E403 in de rijrichting Brugge wordt met behulp van doorsteken op de rijrichting Doornik gebracht. Alle verkeer moet vanaf dan in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. De oprit 5 Wevelgem richting Brugge is afgesloten. Het verkeer richting Brugge moet omrijden via de N8 en de oprit Bissegem naar de R8 nemen om vervolgens via de A19 richting E403 te rijden. Ook de afrit A19 Kortrijk ter hoogte van de verkeerswisselaar E403/A19 in Moorsele is afgesloten voor wie van Doornik komt. Wie vanuit Doornik naar Kortrijk wil, moet de drie lussen nemen op de verkeerswisselaar. AWV verwacht matige hinder en extra file tijdens de spitsuren. Ook op de N8 belooft het drukker te worden door de omleiding.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.