Werken Oostendse Kapellestraat zorgen voor slapeloze nachten

Redactie KW

In samenspraak met de handelaarsbond Centrum en de handelaars in de straat werd beslist op het kruispunt Kapellestraat en Sint-Paulusstraat rioleringswerken uit te voeren gedurende minimum een week, dag en nacht uit te voeren. Maar de werken storen de nachtrust van de bewoners.

Bewoner Peter Eyland reageert op de ongemakken. “Door de nachtelijke werken wordt de nachtrust van vele bewoners verstoord”, zegt hij.

“Door de trillingen en het lawaai van de zware kranen wordt iedereen letterlijk uit zijn slaap gehouden. Het stadsbestuur heeft er geen oor naar dat inwoners de volgende dag moeten werken, dat kinderen de volgende dag naar school moeten en dat baby’s voldoende rust moeten hebben. Dit is trouwens niet de eerste keer. In de nacht van 2 op 3 december werd ook tot zes uur ‘s morgens doorgewerkt.”

“In dit verband stuurde ik een schrijven naar de burgemeester, met de vraag onze nachtrust te respecteren. Na drie weken kreeg ik een schrijven terug, zonder enige vorm van medegevoel. Het was enkel een bevestiging van de feiten en een mededeling dat ook in maart, gedurende een week, ‘s nachts zou gewerkt worden. Ik kan dat niet begrijpen. Blijkbaar is de wet niet voor iedereen gelijk en bestaan er uitzonderingen op het verstoren van de openbare orde.”

Veiligheid

Op het kabinet van Jean Vandecasteele, schepen van Openbare Werken, werd bevestigd dat er uitgebreid overleg was met de Handelaarsbond Centrum, omtrent de aard en uitvoering van de werken. Na overleg was er van de Handelaarsbond geen bezwaar om bij uitzondering ook ‘s nachts enkele noodzakelijke werken, sneller te laten uitvoeren. “De werken worden ‘s nachts uitgevoerd om de veiligheid van de winkelaars overdag te garanderen”, zegt schepen Jean Vandecasteele nog.

(FRO)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.