Werken moeten schoolomgeving veiliger maken in Beselare

De bocht voor de kerk aan het marktplein krijgt een veiliger wegdek. (foto ZB)
Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen (AWV) voorziet om de schoolomgeving op Beselareplaats her aan te leggen en veiliger te maken. Dat gebeurt in samenwerking met de Gullegemse aannemer Tibergyn.

De asfaltverharding wordt volledig verwijderd en heraangelegd in de bocht aan Beselareplaats. De fietssuggestiestrook wordt vernieuwd en verbreed om de schoolomgeving veiliger te maken. Er zal vervolgens in dit stuk een dynamische zone 30 voor alle verkeer worden ingevoerd.

In deze eerste fase die loopt van 16 tot 23 maart worden dus Beselareplaats en de Beselarestraat tot en met het kruispunt van de Nieuwstraat aangepakt. In de tweede fase worden herstellingswerken aan het wegdek in de Beselarestraat uitgevoerd, vanaf de Nieuwstraat tot en met het kruispunt met de Oude Kortrijkstraat en de Dadizelestraat. Die werken starten op 16 maart en lopen tot 3 april.

Omleidingen

Er zal geen doorgaand of plaatselijk verkeer mogelijk zijn tijdens beide fases. Je zal moeten parkeren vóór de werken en dan te voet verder gaan op het voetpad tot aan je bestemming. Na fase 1 zijn Beselaresplaats en een deel van de Beselarestraat wel opnieuw bereikbaar. Nog tijdens die fase kan je de parking op Beselareplaats niet gebruiken maar de garages rondom de kerk blijven wel bereikbaar. De bushalte ‘Beselare Kerk’ wordt tijdelijk afgeschaft. Er zijn tijdens de werken bushaltes voorzien aan de parkeerstrook aan de rotonde aan de Kortekeer en tussen Beselare en Zonnebeke rijdt nog een bus tot aan de Markizaatstraat, waar een tijdelijke halte is. De bussen draaien ter hoogte van huisnummer 17 om dan terug naar Zonnebeke te rijden. Tijdens de werken zijn de nodige omleidingen voorzien.

Meer informatie op de gemeentelijke website. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier