Werken lopen vertraging op: toch nog geen eenrichtingsverkeer aan station

Tim Vansteelandt

In de stationsomgeving van Lichtervelde geldt dan toch nog geen eenrichtingsverkeer. De nieuwe regel zou op 1 september ingaan, maar de signalisatiewerken liepen vertraging op.

Bij de start van het nieuwe schooljaar zou het verkeersreglement in Lichtervelde grondig wijzigen. Een groot stuk van het centrum wordt omgedoopt tot fietszone en in de stationsomgeving zou eenrichtingsverkeer gelden. De verkeersborden in de Surmontstraat waren woensdagochtend echter nog altijd bedekt met een zwarte folie. De nieuwe verkeerssituatie is dus tot nader order niet van kracht.

“De signalisatiewerken op het Stationsplein liepen vertraging op”, zegt schepen van Mobiliteit Steven Bogaert (CD&V). “Bedoeling is dat er op de weg lijnen worden aangebracht, die naast de borden duidelijk maken dat er eenrichtingsverkeer geldt. De externe firma kampt met een vertraging, mede door het wisselvallige weer. We willen dan ook wachten met de verkeersregels aan te passen tot alle werken af zijn. De bedoeling is dat dat de komende weken gebeurt.”

Voor alle duidelijkheid: de fietszones in het centrum, aan het station en aan de scholen zijn wel al van kracht. Alleen moet ook daar nog de signalisatie op de rijbaan aangebracht worden. Op die plaatsen mag je slechts 30 kilometer per uur rijden en is het verboden om fietsers in te halen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.