Werken Kapelstraat Bredene bijna klaar

De werken in de Kapelstraat lopen op hun einde. © MM
Redactie KW

Door de coronacrisis liepen de werken in de Kapelstraat wat vertraging op. Maar ondertussen is de aannemer al enkele weken opnieuw aan de slag en zijn de werken zo goed als voltooid. Op dinsdag 12 mei zal de Kapelstraat voor een dag worden afgesloten voor autoverkeer. Op 13 mei gaat de straat weer open voor het verkeer.

“Op dinsdag 12 mei vanaf 7 uur ‘s morgens wordt de Kapelstraat afgesloten om de aannemer toe te laten de toplaag in asfalt aan te brengen. Ook de nieuwe oprit van de Koninklijke Baan naar parking Shopping Duinen wordt dan geasfalteerd”, zegt schepen van openbare werken Erwin Feys. De Kapelstraat wordt op woensdagmorgen 13 mei opnieuw opengesteld voor het verkeer. Er wordt een omleiding voorzien.

Parking

Ook de parking Shopping Duinen is zo goed als afgewerkt. Als alles volgens plan verloopt, wordt de parking op 15 mei geopend. “Enkel de laadpalen voor elektrische voertuigen zullen er dan nog niet zijn. De nodige kabelwerken (en het plaatsen van de laadpalen) konden immers door de coronamaatregelen nog niet uitgevoerd worden.”

De handelszaken in de zone waar wordt gewerkt, blijven te voet of met de fiets bereikbaar. “De betrokken handelszaken moeten er wel rekening mee houden dat de leveringen op dinsdag 12 mei voor 7 uur ‘s morgens moeten gebeuren”, besluit de schepen. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier