Werken jachthaven van start in Blankenberge

In Blankenberge zijn deze week grootschalige werken in de jachthaven van start gegaan. Er zal hinder zijn tot volgende zomer.

© WK

Het gaat om de inrichting van het laatste stuk stormmuur aan de Barcadère, mobiele keringen om de openingen in de stormmuur dicht te kunnen zetten en nieuwe kaaimuren in de Franchommelaan en de Havenstraat. Aansluitend aan de bouw van de nieuwe kaaimuren in de Franchommelaan en Havenstraat, wordt ook de basisinfrastructuur in de oude haven bij Royal Scarphout Yachtclub Blankenberge en de Vrije Noordzeezeilers vernieuwd.

Om de verkeershinder tijdens de werken zoveel mogelijk te beperken, wordt een omleiding voorzien via de Zeedijk. “Die omleiding moet voor een vlottere circulatie zorgen”, zegt schepen van Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V). “In de tweede en derde week van september, tijdens de werken van Farys, geldt tijdelijk tweerichtingsverkeer op de Zeedijk. Eens het kruispunt van de Franchommelaan met de Havenstraat weer opengesteld is, verloopt de circulatie opnieuw via de Leopoldstraat”, aldus Buysschaert. Het stadsbestuur hoopt dat de Havenfeesten in 2021 kunnen plaatsvinden. “De werken in de Franchommelaan en Havenstraat duren normaal tot eind juni 2021, maar we kunnen dan kijken wat er mogelijk is. Ook de terrasuitbreidingen waar we deze zomer al eens van konden proeven, komen normaal terug”, zegt schepen Benny Herpoel (N-VA).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.