Werken Izegemsestraat in Rumbeke half augustus van start

Zo moet de Izegemsestraat er na afloop van de werken uit zien. © (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op dinsdag 16 augustus beginnen de werken aan de Izegemsestraat in Rumbeke. Na afloop moet de straat een stuk veiliger zijn met onder meer een fietspad aan beide kanten van de weg.

De vraag om de Izegemsestraat op te knappen is er al vele jaren. “We beginnen eraan op dinsdag 16 augustus en de aannemer, Yves Olivier, krijgt 220 werkdagen om alles af te werken, dat komt overeen met ruim een jaar. We verwachten dat alles tegen kort na het bouwverlof van 2017 afgerond zal zijn, afhankelijk van het weer en de omstandigheden”, vertelt schepen Griet Coppé.

De werkzaamheden gebeuren in vijf verschillende fases, telkens zal de straat of het betreffende stuk volledig afgesloten zijn voor doorgaand verkeer, voertuigen moeten een omleiding maken. Voetgangers en fietsers zullen wel beperkt door kunnen. “De eerste fase behelst het stuk van de Zeger Maelfaitstraat tot de Roterijstraat, die duurt tot eind oktober.

De tweede fase loopt dan van de grens van Izegem tot de Oudstrijderslaan en vat aan na het herfstverlof. Deze duren tot de tweede helft van mei 2017. “Vervolgens hebben we de derde fase die gaat van de Oudstrijderslaan tot de Roterijstraat (tweede helft maart tot eind mei 2017), de vierde fase behandelt de Oudstrijderslaan (tweede helft mei tot tweede helft juni 2017) en tot slot de Roterijstraat (half juni tot na het bouwverlof 2017). Tijdens de laatste twee fases is de Izegemsestraat opnieuw helemaal vrij voor alle verkeer.”

De Izegemsestraat was al lange tijd in slechte staat, onder meer de putten zorgen voor grote onveiligheid. Er komt ook een fietspad aan beide kanten van de straat.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier