Werken in Duinenstraat in Bredene gaan nu al de laatste fase in

Komende donderdag al, veel vroeger dan gepland, starten de werken aan de laatste fase van de Duinenstraat in Bredene.

Door de goede weersomstandigheden en het vlotte verloop van de wegenis- en rioleringswerken tijdens de eerste fases van de werken is de aannemer voor op het geplande schema.

De laatste fase van de werken in de Duinenstraat, vanaf het kruispunt met de Ploegstraat en het rondpunt ter hoogte van de Vloedstraat, stond in principe pas na de zomervakantie op het programma. In eerste instantie was het de bedoeling om tegen eind juni klaar te zijn met het kruispunt Duinenstraat/Fritz Vinckelaan én het gedeelte vanaf de Fritz Vinckelaan tot aan de Zandstraat.

Vervolgens zou de Duinenstraat tijdens de twee zomermaanden opnieuw worden opengesteld en vanaf september tot december zou de aannemer het laatste gedeelte aanpakken. Deze planning vervalt nu dus. “Als de weersomstandigheden blijven meezitten en er geen problemen opduiken bij de rioleringswerken, moeten de werken in de Duinenstraat dus volledig voltooid zijn tegen eind juni”, denkt schepen van openbare werken Jacques Deroo. “Dat is niet alleen goed nieuws voor de inwoners van de straat, maar ook voor het gemeentebestuur. De Duinenstraat is immers een belangrijke verbindingsweg voor de gemeente.”

Aangepaste planning

De start van de derde en laatste fase van de werken in de Duinenstraat, tussen de Ploegstraat en het rondpunt met de Vloedstraat, is gepland op donderdag 12 maart. De aannemer start die dag met het affrezen van het asfalt. Op vrijdag 13 maart wordt de bronbemaling geplaatst. De week erna wordt gestart met de rioleringswerken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.