Werken gestart voor aanleg geluidswerende grondberm langs E17

Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte met de aanleg van een geluidswerende grondberm langs de E17, tussen de Galgestraat en de Wortegemseweg. Stad Waregem financiert het project mee en wil op die manier de geluidsoverlast voor de bewoners verminderen.

De opmaak en de goedkeuring van de studies nam meer tijd in beslag dan initieel geschat. Maar sinds februari 2021 heeft de aannemer reeds een aantal voorbereidende werken uitgevoerd. Deze week ging de effectieve aanleg van de geluidsberm van start. De grondberm zal vijf meter hoog zijn, vanaf de E17, en ongeveer 600 meter lang.

Om die grondberm aan te leggen, wordt de Galgewegel tussen het kruispunt met de Wortegemseweg en de Groendreef afgesloten voor alle verkeer. Fietsers kunnen wel gemakkelijk een lokale omleiding volgen. Omdat het werfverkeer via de Wortegemseweg en de Galgewegel naar de werfzone rijdt, geldt er een snelheidsbeperking van dertig kilometer per uur.

Op de E17 richting Kortrijk wordt de pechstrook ingenomen. Maar dat zou geen impact hebben op de werken aan het op- en afrittencomplex in Waregem, waar De Vlecht wordt aangelegd. (LV)

Onder voorbehoud van goed weer zal de geluidswerende grondberm eind oktober afgerond zijn. De laatste informatie over de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/waregem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.