Werken gestart aan proefrotonde Brugseweg in Ieper

Maandag werd al de signalisatie op het wegdek geschilderd.©Eric Flamand
Maandag werd al de signalisatie op het wegdek geschilderd.©Eric Flamand
Redactie KW

Maandag werd er gestart met de werken voor het herinrichten van het kruispunt Brugseweg met de Kalfvaart in Ieper. Op het kruispunt zal er een rotonde worden gecreëerd en zullen de verkeerslichten worden verwijderd.

“Er werd gekozen om niet zomaar nieuwe verkeerslichten te plaatsen, maar we willen eerst nagaan of een rotonde niet een beter alternatief is voor het kruispunt”, aldus burgemeester Emmily Talpe.” Bedoeling is dat de proefopstelling meerdere maanden blijft staan en dat we dan evalueren. In die evaluatie zal verkeersveiligheid voor alle weggebruikers uiteraard een belangrijk onderdeel zijn. De bewoners werden vorige week verwittigd van de aanpassingen, de bevindingen die zij signaleren nemen we ook verder mee”, besluit de burgemeester.

Vrijdag in gebruik

Maandag werd al de signalisatie op het wegdek geschilderd en een gedeelte in het midden uitgebroken. Dinsdag wordt er beton gegoten en zal het rond punt verder afgewerkt worden. Tegen vrijdagavond zou het dan in gebruik kunnen worden genomen. (EF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.