Werken aan zwart kruispunt in Deerlijk starten midden 2021

Het kruispunt van de gewestweg N36 en de Kortrijkse Heerweg wordt medio 2021 heringericht. © (Foto DRD)
Redactie KW

De herinrichting van het kruispunt van de gewestweg N36 met de Kortrijkse Heerweg in Deerlijk start na het bouwverlof van 2021. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

“Het kruispunt behoort tot de zwarte verkeerspunten in Vlaanderen”, verduidelijkt Bert Maertens. “De gemeenteraad van Deerlijk nam al in 2012 de beslissing om het drukke kruispunt verkeersveiliger in te richten. In mei 2017 gebeurde er een eerste aanpassing aan de regeling van de verkeerlichten voor de fietsers, zodat zij meer tijd hebben om het kruispunt over te steken.”

Het dossier kende de voorbije jaren heel wat vertraging omdat het oorspronkelijke ontwerp werd herwerkt. “Ondertussen is het aangepaste omgevingsplan klaar. Het bestek met de herwerkte aanbestedingsplannen, de meetstaat en de raming is zo goed als afgerond. Ook de vooronderzoeken zoals de archeologienota en de actualisatie van het milieu-hygiënisch bodemonderzoek zijn gefinaliseerd.”

“Voor de realisatie van het project is nog een omgevingsvergunning nodig. Daarna kan ook de aanbestedingsprocedure aanvatten. Als alle procedures goed verlopen, starten de werken na het bouwverlof van 2021. De raming van het project bedraagt momenteel 826 429 euro. De Vlaamse overheid bespreekt binnenkort de fasering en omleiding van de werken met het gemeentebestuur van Deerlijk.”

(DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten