Werken aan tramsporen in Blankenberge afgerond

Redactie KW

De werken aan de sporen voor de kusttram in Blankenberge zijn zo goed als afgerond.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) bezocht maandagochtend de werken aan de sporen voor de kusttram tijdens een werkbezoek. Het gaat om een van de ingrijpendste infrastructuurwerken van de jongste jaren.

De ganse doortocht van de kusttram door Blankenberge werd onder handen genomen. Het gaat om een vernieuwing van het traject over een lengte van bijna drie kilometer. Langs het traject werd er werk gemaakt van een verhoogde veiligheid voor andere weggebruikers door veilige voetgangers- en autodoorsteken en signalisatie. Zo werd er onder meer gekozen voor een andere kleur van de trambedding, die ook licht verhoogd werd. De haltes op het traject zijn ook verhoogd. Dat komt de toegankelijkheid ten goede. Intussen zijn 38 van 68 haltes over de gehele kustlijn aangepast voor mensen met een beperking.

De werken moeten zorgen voor een vlotte en meer stipte verbinding. In totaal zullen de werken ruim drie jaar hebben geduurd. Het kostenplaatje van de werken liep op tot 20 miljoen euro, waarvan 13 miljoen euro gefinancierd werd door Vlaanderen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.