Werken aan rotonde Kortrijk Weide vanaf maandag, omleiding richting centrum

De rotonde aan Kortrijk Weide moet worden aangepast in functie van het Stationsproject. © MPM
Axel Vandenheede

Stad Kortrijk neemt de rotonde in de Burgemeester Lambrechtlaan de komende weken onder handen. “De werken zijn nodig om tijdens de bouw van de wegtunnel alternatieven te hebben voor het verkeer”, klinkt het bij bevoegd schepen Axel Weydts (SP.A). Nog voor de start van het schooljaar moeten de werken achter de rug zijn.

Vanaf maandag 6 augustus is de rotonde in de Burgemeester Lambrechtlaan, vlak bij Kortrijk Weide, afgesloten. Stad Kortrijk laat daar in functie van het Stationsproject een aantal aanpassingswerken uitvoeren. De werken zouden tegen eind augustus afgerond moeten zijn.

“Onder de Zandstraat komt een wegtunnel”, aldus schepen van Openbare Werken Axel Weydts (SP.A). “Om het verkeer tijdens die ingrijpende werken op een goede manier te laten verlopen, moeten we de rotonde laten aanpassen. Waarom nu? Het is nog zomervakantie en dus is er minder verkeer. Bovendien is het belangrijk dat de werken achter de rug zijn eens het nieuwe schooljaar van start gaat.”

Werken aan rotonde Kortrijk Weide vanaf maandag, omleiding richting centrum

Tijdens de aanpassingswerken zal de rotonde afgesloten zijn voor het verkeer. Voetgangers zullen wel altijd kunnen passeren. Fietsers kunnen gebruikmaken van het fietspad aan de kant van Kortrijk Weide. “Ze zullen wel eventjes een omleiding moeten volgen via de fietstunnel”, zegt de schepen nog.

Voor het gemotoriseerd verkeer geldt in de Beheerstraat tijdelijk volledig tweerichtingsverkeer. Wie vanuit de richting Menenpoort komt en naar het centrum rijdt, zal via de Noordstraat en Beheerstraat een korte omleiding moeten volgen. Vanuit het centrum richting Menenpoort rijdt het verkeer via de Burgemeester Nolfstraat, Noordstraat en Beheerstraat.

Intussen is er over de ondergrondse parking onder de Tolstraat en de bushaltes aan de voorkant van het station een belangrijke knoop doorgehakt: er komen 900 in plaats van 1.200 parkeerplaatsen. De aanpassing komt er na een rondvraag in Kortrijk. Daaruit bleek dat er de laatste jaren meer pendelaars met de fiets naar het station rijden en de parking daarom kleiner kan.

Ook werken in Hugo Verriestlaan

Het gevaarlijke kruispunt aan de Hugo Verriestlaan/Wandelingstraat/Lode de Boningelaan/Graaf Boudewijn IX-laan wordt binnenkort eveneens aangepakt. De Watergroep legt er eerst een nieuwe waterleiding aan. Tijdens de werken is de buurt afgesloten voor het verkeer, voetgangers kunnen wel door. Van 6 tot 10 augustus is de Hugo Verriestlaan ter hoogte van de Lode de Boningelaan afgesloten. Later in augustus is dat het geval voor de Lode de Boningelaan (13 tot 17 augustus) en de Passionistenlaan (20 tot 22 augustus). In de Wandelingstraat geldt van 23 augustus tot 7 september eenrichtingsverkeer richting Veemarkt. Parkeren langs de bewonerskant is er ook verboden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.