Ondanks de vele aankondigingen en verbodsborden op de Brugsesteenweg in Kuurne, probeerden toch heel wat automobilisten en fietsers het kruispunt met de R8 over te steken. Met de fiets lukt dat voorlopig nog, al is het eigenlijk niet toegelaten. Auto's kwamen dinsdagochtend van een kale reis terug en moesten rechtsomkeer maken. De Brugsesteenweg is volledig afgesloten ter hoogte van de R8. Enkel het recht doorgaand verkeer wordt toegelaten, zij het met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. De verkeerslichten aan de kruispunten zullen buiten dienst zijn. Het is dus onmogelijk om van Kortrijk naar Kuurne/Ingelmunster te rijden en omgekeerd.

De omleiding voor het zwaar en doorgaand verkeer is voorzien via de R8, afrit Kortrijk-Oost naar de E17, afrijden in Deerlijk naar de N36 en omgekeerd. De andere omleiding is via de A19, E403, afrit Roeselare-Rrumbeke naar de N36 en omgekeerd.

Dodehoekongevallen

De werken zullen er zes weken duren. Het doel is om de situatie veiliger te maken voor fietsers en voetgangers door conflictsitauaties met rechtsafslaand verkeer te vermijden. In het verleden deden zich daar al meermaals dodehoekongevallen voor, vorige zomer nog met dodelijke afloop. Toen liet de 64-jarige Ludwine Louncke uit Harelbeke er het leven. Ze werd gegrepen door een vrachtwagen bij het oversteken met de fiets. De fietspaden ter hoogte van de kruispunten zullen vrijliggend worden aangelegd en in de middenberm van de R8, aan de kant Harelbeke, wordt een voetpad aangelegd om de Ringlaan over te steken.

De werken aan het kruispunt R8-Brugsesteenweg zullen zes weken duren., OV
De werken aan het kruispunt R8-Brugsesteenweg zullen zes weken duren. © OV

Handelaars bereikbaar

Handelaars langs de Brugsesteenweg in Kuurne maakten zich in aanloop naar de werken zorgen over de bereikbaarheid. Op de verbodsborden - die al vanaf de Sint-Pieterskerk aangeven dat enkel plaatselijk verkeer mag passeren - wordt heel binnenkort een bord dat de handelszaken bereikbaar zijn, toegevoegd.

Ondanks de vele aankondigingen en verbodsborden op de Brugsesteenweg in Kuurne, probeerden toch heel wat automobilisten en fietsers het kruispunt met de R8 over te steken. Met de fiets lukt dat voorlopig nog, al is het eigenlijk niet toegelaten. Auto's kwamen dinsdagochtend van een kale reis terug en moesten rechtsomkeer maken. De Brugsesteenweg is volledig afgesloten ter hoogte van de R8. Enkel het recht doorgaand verkeer wordt toegelaten, zij het met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. De verkeerslichten aan de kruispunten zullen buiten dienst zijn. Het is dus onmogelijk om van Kortrijk naar Kuurne/Ingelmunster te rijden en omgekeerd.De omleiding voor het zwaar en doorgaand verkeer is voorzien via de R8, afrit Kortrijk-Oost naar de E17, afrijden in Deerlijk naar de N36 en omgekeerd. De andere omleiding is via de A19, E403, afrit Roeselare-Rrumbeke naar de N36 en omgekeerd.De werken zullen er zes weken duren. Het doel is om de situatie veiliger te maken voor fietsers en voetgangers door conflictsitauaties met rechtsafslaand verkeer te vermijden. In het verleden deden zich daar al meermaals dodehoekongevallen voor, vorige zomer nog met dodelijke afloop. Toen liet de 64-jarige Ludwine Louncke uit Harelbeke er het leven. Ze werd gegrepen door een vrachtwagen bij het oversteken met de fiets. De fietspaden ter hoogte van de kruispunten zullen vrijliggend worden aangelegd en in de middenberm van de R8, aan de kant Harelbeke, wordt een voetpad aangelegd om de Ringlaan over te steken. Handelaars langs de Brugsesteenweg in Kuurne maakten zich in aanloop naar de werken zorgen over de bereikbaarheid. Op de verbodsborden - die al vanaf de Sint-Pieterskerk aangeven dat enkel plaatselijk verkeer mag passeren - wordt heel binnenkort een bord dat de handelszaken bereikbaar zijn, toegevoegd.