Werken aan Kennedylaan in Kortrijk bijna af

De werken aan de President Kennedylaan schieten op. © GF
Redactie KW

De heraanleg van de Kennedylaan in Kortrijk tussen Munkendoornstraat en Beneluxlaan is bijna klaar.

Momenteel is aannemer Norré-Behaeghel bezig met de aanleg van de onderste lagen asfalt aan de zuidkant van de rotonde. Ook het fietspad aan de zuidkant van de President Kennedylaan wordt geasfalteerd. Vanaf 20 uur deze avond wordt dan de toplaag asfalt op de volledige rotonde gelegd. Tijdens de aanleg zal een omleiding worden aangegeven. Die werken zullen tot zaterdagmorgen vroeg duren.

Op maandag 27 april wordt de noordzijde van de President Kennedylaan, waarop het verkeer nu rijdt, afgefreesd. Op dinsdag 28 april legt de aannemer dan de onderlaag en toplaag van de noordzijde. Op beide dagen moet het verkeer opnieuw op één vak op de zuidzijde. Op woensdag 29 en donderdag 30 april, verandert de verkeerscirculatie opnieuw, want dan wordt de zuidzijde helemaal afgewerkt.

Munkendoornstraat

Vanaf maandag 4 mei start aannemer Norré-Behaeghel dan met fase 4, die het eerste deel van de Munkendoornstraat behelst. De President Kennedylaan zal op dat moment weer toegankelijk zijn in beide richtingen en de volledige rotonde wordt dan ook opengesteld, met uitzondering van de aansluiting met de Munkendoornstraat. Daar legt de aannemer vanaf de rotonde tot huisnummer 18 een nieuwe riolering aan. Hiervoor zijn 25 werkdagen voorzien. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier