Werken aan de Blauwepoortstraat in Zillebeke zijn begonnen

De Blauwepoortstraat vanaf Zillebeke-dorp tot de Komenseweg is afgesloten voor het verkeer. © (EG)
Redactie KW

Woensdag is de tweede fase van de werken gestart die het dorp uiteindelijk een volledige facelift moeten geven. Er is geen doorgang meer mogelijk via de Blauwepoortstraat.

De allereerste fase van de werken betrof het graven van een gracht op een stuk landbouwgrond tussen de Blauwepoortstraat en de Pollepelbeek. Die werken veroorzaakten geen hinder en lopen op haar einde. Nu zijn de effectieve wegen- en rioleringswerken begonnen met het affrezen van het asfalt tussen het kruispunt Blauwepoortstraat en Perseweide. Later volgt ook het kruispunt van de Wervikstraat met de Zandvoordestraat.

Tijdens de volledige duur van de werken is er in Zillebeke alleen plaatselijk verkeer mogelijk. Wie van de Komenseweg naar Zillebeke wil rijden, kan aan de Blauwepoortstraat niet door en moet de plaatselijke omleiding via Hill 60 volgen. Omgekeerd is de Blauwepoortsraat ook van bij het begin afgesloten en moet men via de Maaldestedestraat of de Zandvoordestraat Zillebeke verlaten. De handelaars blijven altijd (te voet) bereikbaar.

In de onmiddellijke omgeving zullen ook steeds tijdelijke kortparkeerplaatsen voor maximum 30 minuten worden voorzien. Momenteel kan er wel nog geparkeerd worden. Het einde van de eerste grote fase van de rioleringswerken wordt verwacht tegen juli/augustus 2018. Daarna komen nog de Wervikstraat (tussen Zillebeke-dorp en de Spoorwegbeek), Zillebeke-dorp, de Pastoriestraat, de Maaldestedestraat (tussen Zillebeke-dorp en Wulvestraat – inclusief kruispunt) en een gedeelte van de Zandvoordestraat aan de beurt.

Info: 057 239 518, mobiliteit@ieper.be.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier