Weimeerslaan in Rollegem tijdelijk onbruikbaar door modder op de weg

De modderstrook was te dik om met de borstelmachine te kunnen verwijderen. © CLL
Christophe Lefebvre

Dinsdagvoormiddag 19 oktober werden de hulpdiensten naar de Rollegemse Weimeerslaan gestuurd voor het reinigen van het wegdek. Ter plaatse troffen ze er een dikke laag modder aan, waardoor de straat onbruikbaar werd.

Het karwei bleek voor de spuitgasten alvast intensiever dan eerst gedacht. Een dikke strook modder, op sommige plaatsen tot zelfs enkele centimeters dik, vormde in combinatie met de regen een kleverige en vooral glibberige smurrie. Het leverde gevaarlijke situaties op voor zowat iedere weggebruiker die er voorbij moest.

Spades en spuitlans

Doordat de laag zo dik was, kon geen gebruik worden gemaakt van de borstelmachine, waardoor de brandweer zich genoodzaakt zag om te gaan werken met enkele spades en een spuitlans. Tijdens de opkuiswerken was de Weimeerslaan onbruikbaar.

Naar de verantwoordelijke moest de aanwezige politie alvast niet lang zoeken. Het modderspoor, dat zich over enkele honderden meters uitsmeerde, bracht hen naar de nabijgelegen velden. Landbouwers zijn er aan de slag en rijden met hun tractoren op en af. De kosten voor het reinigen van het wegdek zullen dan ook aan hen worden voorgeschoteld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.