https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wegversmalling moet vrachtwagens ontmoedigen om Ruiseleedsesteenweg richting Aalter te nemen

Redactie KW

Er worden maatregelen genomen om het sluipverkeer door Kanegem, Aarsele en Kruiskerke, een rechtstreeks gevolg van de heraanleg van het verkeerscomplex in Aalter, aan banden te leggen. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten. Inwoners van de drie dorpen klagen steen en been over de toegenomen verkeersdruk.

Zwaar verkeer van meer dan 3,5 ton hoort om te rijden via Deinze en moet daarvoor de N35, de verbindingsweg tussen Tielt en Deinze, nemen. Vooral buitenlandse chauffeurs, die de streek amper kennen, vertrouwen echter te vaak op hun gps. “Het is zaak om hen vanop de ring de Ruiseleedsesteenweg/Tieltstraat (N37) niet te laten opdraaien, want pas als ze bijna in Ruiselede zijn, worden ze gewaar dat ze zich gaan vastrijden”, zegt het Aarseelse Open VLD-raadslid Veerle Vervaeke, die haar bevindingen overmaakte aan de politie.

Tonnagebeperking

Zowat het laatst overblijvende alternatief is dan de Kanegemstraat inrijden, met alle gevolgen van dien voor Kanegem en Aarsele. “We hebben met aandrang aan het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen gevraagd om op die plek een tonnagebeperking te markeren”, zegt Tielts schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V), die aangeeft dat het stadsbestuur zelf niet kan ingrijpen na de stortvloed aan klachten.

“Ook moet al van op de Zuiderring duidelijk blijken dat men de omleiding via de Deinsesteenweg (N35) hoort te nemen.”

“Meer politiecontroles nodig”

Op Ruiseleedse bodem heeft vooral Kruiskerke te lijden onder het plots toegenomen vrachtverkeer. “Dan gaat het in de eerste plaats om de Kruiskerkestraat, waar veel jonge gezinnen wonen”, zegt oppositieraadslid Tom De Paepe (Respect), die de kwestie aankaartte in de gemeenteraad. “Wat we dringend nodig hebben, is meer politiecontrole op zwaar verkeer en snelheid.”

Burgemeester Greet De Roo (RKD) zegt dat er niks anders opzit dan drie maanden door de zure appel te bijten. “We rekenen op de politie voor de nodige handhaving, goed wetende dat men niet overal tegelijk kan zijn.”

Boetes voor hardleerse chauffeurs

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft intussen maatregelen aangekondigd. “We zorgen voor extra signalisatie”, zegt Jef Schoenmaekers. Ook de politie plaatst bijkomende, dynamische borden. “Op de N37 ter hoogte van de Poekestraat komt er een wegversmalling, waardoor vrachtwagens verplicht zullen worden om rechtsomkeer te maken.” De Kanegemstraat (Ruiselede) krijgt een tonnagebeperking. Wie ze niet naleeft, riskeert een forse boete.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.