Zeger van Heulestraat in Heule weer open voor alle verkeer

De vernieuwde straat ging zaterdag open. © CH
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Het kruispunt tussen de Zeger van Heulestraat, Lage Dreef en de Antoon van Liedekerkeweg is opnieuw open voor alle verkeer. Dit weliswaar met twee maand vertraging. Daarmee is de belangrijkste toegangsweg vanuit Heule-Watermolen weer open.

Een verkeersplateau is aangelegd om de snelheidsduivels uit het centrum te weren. Dit verhoogt de algemene veiligheid. Daarnaast wordt dit kruispunt met de aanleg van een nieuw pleintje met zitbanken en zes bomen vergroend.

Na een half jaar zijn de bewoners en handelaars bevrijdt van alle hinder. De cafés ‘Zoeten Inval’, ‘De Heerlijkheid’ en conceptstore ‘Alvaro’ zijn niet meer afgesloten van het centrum.

Langer dan verwacht

“De werken duurden langer dan verwacht maar het resultaat mag er best wezen. Nu wacht ik nog op het groenaanleg”, zegt juwelier Lieven Delombaerde die midden in de heraanleg woont.

Zijn buurman, slager, Vincent Cannaert van ‘slagerij Cannaert’ vindt deze ingreep ook geslaagd. “De straat is nu smaller. Hopelijk gebeuren daardoor geen ongelukken”, aldus slager Cannaert. De groenaanleg is voorzien voor tijdens het plantseizoen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.