Werken Kaatsspelstraat in Alveringem nog deze week van start

De Kaatsspelstraat wordt de komende zes maanden een werfzone. © foto AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Ten laatste op donderdag 27 januari start de firma THV Flu-Tech de werken in de Kaatsspelstraat. Dat zegt werfleider Rocky Vandevelde. Het betekent de start van langverwachte en grote werken die naar schatting tot aan het bouwverlof zullen duren.

Nog deze week dus vangt de eerste fase van de werken aan. De firma THV Flu-Tech uit Temse zal de voetpaden openbreken om nieuwe nutsleidingen van gas, elektriciteit, telefonie, kabeltelevisie of internet te kunnen aanbrengen. Wie nog persoonlijke aanpassingen van nutsleidingen wenst, neemt best onverwijld contact op met Fluvius.

In deze fase wordt ook de nieuwe glasvezelverbinding tussen het gemeentehuis en wzc ’t Hoge gelegd. Hiervoor breekt men het voetpad langs de kerkhofmuur en Lovoetweg open.

In fase 2 staan rioleringswerken op de planning samen met de integrale heraanleg van de rijweg en de voetpaden. Deze werken zullen van half maart tot aan het bouwverlof in juli duren, onder voorbehoud van tegenslagen.

Weide

De gemeente beloofde om voor de duur van de werken een verbindingsweg met uitwijkstroken aan te leggen in de weide van Wyckhuize, tussen de parking naast de Appelstraat en de Sint-Rijkersstraat. De betrokken inwoners kunnen tijdens de duur van de werken met hun vuilniszakken terecht in een grote container op het dorp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier