Werken in Wevelgemse Overheulestraat zullen twee jaar duren

De nutsmaatschappijen starten in januari met hun voorbereidende werken. (foto HV)
Redactie KW

Na de werken aan de Kezelberg is het nu de beurt aan de Overheulestraat. Er zijn werken gepland voor de komende twee jaar. De straat wordt in fasen aangepakt tussen de Berkenlaan en de Barakken.

“De werken zullen starten op 20 januari”, geeft Lucas Vanneste, diensthoofd Openbare Infrastructuur en Mobiliteit, mee. “Het eerste jaar zullen de nutsmaatschappijen voor gas, water en elektriciteit hun kabels vernieuwen en de kabels ondergronds brengen. Ze zullen nieuwe aansluitingen maken en hun cabines vernieuwen. Het tweede jaar zal onze aannemer de bovenbouw vernieuwen. De werken zullen dus inderdaad twee jaar duren.”

Er ging enkele weken geleden nog een infovergadering door voor de betrokken inwoners. Tijdens de werken zullen de aannemers regelmatig brieven bussen om de bewoners te informeren over de stand van zaken. De eerste fase is van de Berkenlaan tot Clerckx’s straat, daarna tot Overheulestraat 210, en de derde fase tot nr 272.

Wegenwerken in 2023

Na de paasvakantie worden de distributiecabines vervangen en zijn er enkele maanden nodig om de kabels in dienst te nemen. De overkoppelingen komen na het bouwverlof aan de beurt. Daarna volgt de sloop van het bovengronds net en het plaatsen van de sierpalen tot eind 2022. De wegeniswerken zijn voorzien om te starten in januari 2023.

Heraanleg kruispunt

Het kruispunt Oostlaan – Driemasten wordt ook heraangelegd. De belangrijke verandering voor dit kruispunt is de verandering van rijrichting. De weg Oostlaan – Driemasten, richting Sint Eloois Winkel, wordt de hoofdweg. Wie vanuit de Gouden Bank komt, zal voorrang moeten verlenen.

De herinrichting zal ook zorgen voor een veiligere verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers. De omleiding verloopt in beide richtingen via de Gullegemstraat – Tuileboomstraat – Muizelstraat – Nijverheidslaan en Hondschotestraat. De werken starten op 10 januari en lopen tot eind maart.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.