Werken in Maria Duynewijk naderen stilaan voltooiing

Redactie KW

De grote werken in de woonzone van de Maria Duynewijk in Bredene zitten er bijna op. “Het regenweer zorgde er de voorbije weken wel voor dat de afwerking van de Koerslaan werd bemoeilijkt”, weet schepen voor Openbare Werken Erwin Feys.

“De werken duren al lang. Daar zijn wij ons van bewust. Het zijn ook zeer omvangrijke werken en soms kan een tegenslag, zoals de voorbije weken met de weersomstandigheden, ongewild de planning in de war sturen. Binnenkort is alle ellende achter de rug en zul je kunnen genieten van de metamorfose die de Maria Duynewijk dankzij de heraanleg van verschillende straten onderging”, geeft schepen van Openbare werken Erwin Feys (Vooruit) aan.

Huidige status

De Klemskerkestraat en Amazonelaan zijn zo goed als afgewerkt, met uitzondering van de groenzones. In de Klemskerkestraat worden de rioleringsdeksels in september aangepast. De beplanting volgt in het najaar. De Ruiterlaan kreeg al een onderlaag in asfalt en moet eind augustus volledig afgewerkt zijn. “Na het bouwverlof, vanaf begin augustus, worden de rioleringsdeksels op hoogte gebracht”, aldus Erwin Feys. “Eind augustus wordt dan de toplaag in asfalt aangebracht.” Net als in de Klemskerkestraat zal de beplanting pas in het najaar worden aangelegd. In de Koerslaan werd de voorbije weken gestart met het plaatsen van de boordstenen en betonstraatstenen.

Slecht weer

“Het voet- en het fietspad worden er momenteel aangelegd. Het weer gooide de voorbije dagen en weken echter roet in het eten, waardoor de afwerking van de straat vertraging opliep. De aannemer doet echter zijn uiterste best om tegen het bouwverlof zoveel mogelijk op te schieten en ervoor te zorgen dat iedereen de oprit van zijn woning met de wagen kan bereiken. Het is ook zijn ambitie om in de week van 16 juli de onderlaag in asfalt tussen de Ruiterlaan en parking Zeebos aan te brengen.” Om sluipverkeer in de nog niet afgewerkte Koerslaan te voorkomen, wordt de weg ter hoogte van Hotel La Cascada onderbroken. Eind september moeten de werken in de Koerslaan voltooid zijn.

(Marc Mahieu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier