Werken in de Nieuwstraat te Beselare

Normaal op 1 februari starten normaal de werken in de Nieuwstraat te Beselare. Het is de start van heel wat werken aan gemeente- en landwegen die in de loop van 2021 gebeuren.

© (Foto ZB)
© (Foto ZB)

De Nieuwstraat bevindt zich in slechte toestand en wordt grondig aangepakt. Eerst worden de voetpaden aan beide zijden vernieuwd. Daarna wordt het rijval volledig in asfalt vernieuwd. Ten slotte wordt de belijning van de parkeerstroken en fietssuggestiestroken aangebracht. De werken zullen een tweetal maanden in beslag nemen. Doorgaand verkeer zal niet mogelijk zijn. Enkel plaatselijk verkeer, fietsers en voetgangers zijn toegelaten. Er wordt een omleiding voorzien in beide richtingen via de Beselarestraat en de Dadizelestraat. De werken worden uitgevoerd door N.V Raf Devriese uit Koolskamp. Na de werken wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Na de Nieuwstraat komen in Beselare nog de Jokweg en de Grote Roeselarestraat aan de beurt, in Zonnebeke de Moorsledestraat, in Pasendale Wallemolenstraat, Ravestraat en Statiestraat en in Geluveld de Tuinwijk en Waterstraat. Voor al deze werken werd 910.000 euro voorzien.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.