Werken houden inwoners Sint-Michiels uit hun slaap

© Davy Coghe
Redactie KW

De wegenwerken aan de Expressweg in Sint-Michiels hebben begin deze week voor heel wat nachtlawaai gezorgd. Er werd vaak tot laat gewerkt met machines die veel lawaai maakten. Buurtbewoners deden hun beklag bij de dienst Wegen en Verkeer, die beloofde dat de overlast van korte duur zou zijn.

Vooral in de nacht van maandag op dinsdag zouden verschillende machines een hels lawaai geproduceerd hebben. Op facebookgroepen werd driftig gepalaverd over de oorsprong van het lawaai en de overlast van de werken. Tot midden in de nacht zou er immers gewerkt zijn aan het wegdek.

Geen stilte

De machines die de bovenste laag van het asfalt wegschrapen, maken veel lawaai. Op de N31 is volgens buurtbewoners bijna tot middernacht gewerkt “en dat terwijl het eigenlijk stil moet zijn na 22 uur”, lezen we op sociale media. Enkele buurtbewoners deden meteen hun beklag bij de politie en de dienst Wegen en Verkeer. Die meldden dinsdag dat de grote overlast voorbij zou moeten zijn.

Dirk Vanhuysse, directiesecretaris van het afdelingshoofd Wegen en Verkeer West-Vlaanderen reageerde dat de nachtelijke werken slechts eenmalig waren. “De bestaande wegverharding in die straat moest worden opgebroken. De aannemer zou dat maandag doen. De machine die daarbij wordt gebruikt, viel in panne. Daardoor moest hij wachten op een reservetoestel, wat de planning van de werken natuurlijk deed opschuiven.”

“De aannemer kon pas laat op de dag beginnen en merkte dus dat hij tot laat zou moeten doorwerken. Hij heeft op zijn beurt aan Stad Brugge gevraagd of hij een vergunning kon krijgen om ’s nachts te werken en de stad heeft die aanvraag goedgekeurd. Zo komt het vervolg van de werken niet in het gedrang. Volgens mij is dat de belangrijkste reden”, zegt Vanhuysse. “De aannemer mocht werken tot 3 uur vannacht (dinsdagmorgen, red.) en sindsdien zijn de werken afgerond. Er komt dus geen verdere overlast, want de andere werken maken veel minder lawaai. Het zal dus niet meer gebeuren”, reageert Vanhuysse. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier