Werken aan trompetaansluiting A19-R8 van start gegaan

© (Foto GF)
Redactie KW

Op maandag 8 augustus start een aannemer met fase 1 van de werken aan de trompetaansluiting in Kortrijk, in opdracht van Wegen en Verkeer.

Het op- en afrittencomplex aan de A19 en de R8 wordt de komende jaren veiliger en vlotter ingericht. Fase 1 duurt tot eind augustus 2023: tijdens deze fase geldt er een omleiding via de E403 en de E17 omdat de binnenring met de A19 is afgesloten.

Fase 1 tot eind augustus 2023

Tijdens de eerste fase van de werken zal de aannemer afwisselend werken op de binnen- en buitenring van de R8. De binnen- en buitenring zullen ook afwisselend worden afgesloten, tot eind augustus 2023. Eerst is de binnenring aan de beurt. Die zal afgesloten zijn vanaf 8 augustus tot vermoedelijk eind oktober 2022.

Doorgaand verkeer op de R8 blijft in beide richtingen wel mogelijk tijdens fase 1. Er gelden wel snelheidsbeperkingen en er zullen versmalde rijstroken worden ingesteld.

Omleidingen via E403 en E17

Verkeer van Ieper naar Kortrijk-Noord en verkeer van Kortrijk-Zuid naar Ieper volgt een omleiding via de E403 en de E17 (het op- en afrittencomplex Aalbeke): de aansluiting van de binnenring R8 met de A19 is afgesloten.

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/kortrijk of op wegenenverkeer.be/wevelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier