Werken aan tramsporen Oostduinkerke-Bad starten op 4 januari

In Oostduinkerke-Bad worden de tramsporen vernieuwd vanaf vier januari.© foto MVQ
In Oostduinkerke-Bad worden de tramsporen vernieuwd vanaf vier januari.© foto MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Vanaf 4 januari start De Lijn met de vernieuwingswerken aan de tramsporen in Oostduinkerke-Bad en die zullen zes maanden duren. De Albert I Laan zal volledig afgesloten worden vanaf het IJslandplein tot aan het Europaplein en er is een omleiding voorzien.

De Lijn zal de tramsporen vernieuwen tussen het IJslandplein en de Barkenstraat, zal nieuwe rolstoeltoegankelijke tramhaltes voorzien en ook het wegdek wordt gedeeltelijk vernieuwd. Lokaal Bestuur Koksijde heeft beslist om van de gelegenheid gebruikt te maken om ook de voetpaden te vernieuwen, hier en daar de inrichting te optimaliseren in overleg met de wegbeheerder (administratie wegen en verkeer West-Vlaanderen) en nieuw straatmeubilair te voorzien.

Hiervoor werd intussen een studiebureau aangesteld die met de nodige spoed de ontwerpen en lastenboeken zal opmaken om zo vlug mogelijk te kunnen aanbesteden. In samenwerking met Fluvius en de Vlaamse Overheid werd nieuwe openbare ledverlichting geplaatst.

De werken gaan van start op 4 januari 2021 en worden afgerond tegen het begin van de zomervakantie, eind juni. Eerst wordt het noordspoor aangepakt, wat zal duren tot ongeveer eind februari, vervolgens komt het zuidspoor aan bod. Na de paasvakantie wordt, indien nodig, het zuidspoor verder afgewerkt en wordt alles verder afgewerkt met onder meer betonverharding tussen de sporen.

Lokaal kopen

Tijdens de paasvakantie wordt niet gewerkt. De werken van de gemeente en Fluvius zullen eveneens starten rond de paasvakantie zodat de streefdatum kan worden gehaald: eind juni, voor de start van de zomervakantie.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Wij danken de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn en haar aannemer om de uitvoering van de werken zo kort mogelijk te houden zodat tegen de zomervakantie de Albert I-laan in Oostduinkerke-Bad volledig zal vernieuwd zijn. Hierbij doe ik nog eens uitdrukkelijk een warme oproep om onze handelaars, en in het bijzonder zij die nu extra getroffen worden door deze werken, te blijven steunen en lokaal te kopen.”

Omleiding

Vanaf Nieuwpoort-Bad via de Kinderlaan/ watertoren/ Nieuwpoortsteenweg Oostduinkerke-Dorp/ Koksijde-Dorp/ Robert Vandammestraat. Vanaf De Panne gebeurt de omleiding in omgekeerde richting.

Voor de lokale bewoners is er een omleiding voorzien vanaf Groenendijk via de Duinparklaan/Leopold II Laan naar de grote omleiding. Vanaf Koksijde via de Egelantierlaan/Leopold II Laan naar de grote omleiding, of via de Zandzeggelaan over de Zeedijk/Barkenstraat. Opgepast: hier geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur. De in- en uitritten van de ondergrondse garages in de Trumelet Faberstraat en de Annastraat gaan ook via de Zeedijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.