Werken aan Stationsplein Oostende starten op 8 november

© gf
Redactie KW

De stationsomgeving van Oostende is bijna volledig heraangelegd. Na de renovatie van het Stationsgebouw en de vernieuwing van de perrons, de parking en de busstelplaatsen, komt het Stationsplein als laatste aan de beurt.

Deze werken zijn het sluitstuk van de gehele renovatie van de stationsomgeving. Het nieuwe plein wordt een groene ontmoetingsplaats met comfortabele banken.Op maandag 8 november 2021 worden de werken gestart. Als alles goed verloopt zullen de werkzaamheden een drietal maanden duren.

Eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Openbaar Domein licht toe: “Ook tijdens de werken willen we dat het station toegankelijk blijft. De werken verlopen daarom gefaseerd, zone per zone, zodat het station steeds bereikbaar blijft voor alle treinreizigers.”

Aanleg met aandacht voor comfort en groen

“We maken er een mooie groene ontmoetingsplaats van met comfortabele zitbanken, waar mensen rustig kunnen genieten van de omgeving. Er komt ook aangepaste verlichting en de vissersvrouwen van August Michiels krijgen terug hun centrale plaats op het plein”, besluit eerste schepen Björn Anseeuw.

Verloop van de werken

Fase 1: start 8 november 2021. Afgewerkt tegen kerstverlof (23 december 2021). Fase 2: start 10 januari 2022. Afgewerkt tegen maart 2022.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.