Werken aan school in Oostende zorgen voor aangepaste verkeersregeling

JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vanaf donderdag 3 november starten de voorbereidende werken aan de voorgevel van Leefschool De Vlieger in de Rogierlaan. Het gaat om dringende herstellingswerken en daar zal ook enige verkeershinder mee gepaard gaan.

De voorgevel van Leefschool De Vlieger wordt volledig gerenoveerd en gerestaureerd. Naast de gevelwerken, krijgt de school ook nieuwe ramen met dubbel glas. De verkeerssituatie wordt door de werken echter gewijzigd. Zo wordt de Rogierlaan, tussen de Euphrosina Beernaertstraat en het Leopold I-plein, éénrichtingsverkeer in de richting van het Leopold I-plein.

De parkeerstrook links van de rijweg blijft behouden. De rijweg wordt versmald om zo aan de rechterzijde een ruime strook vrij te maken om fietsers en voetgangers veilig langs de werken te laten passeren. De rijweg en de zone voor de zachte weggebruiker worden door middel van lage hekkens van elkaar gescheiden.

Parkeerzone

De parkeerzone aan de kant van de school wordt omwille van veiligheidsredenen afgebakend en maakt deel uit van de werfzone. Op het voetpad aan de zijde van de school komt een stelling over de volledige breedte van het schoolgebouw.

Voor de zachte weggebruikers wordt een speciaal ingerichte zone voorzien tussen de versmalde rijweg en het huidige voetpad. De fietsenstallingen op het voetpad ter hoogte van de school blijven bereikbaar vanaf de straatzijde.

De werken zullen pas afgewerkt zijn tegen eind juni 2023.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.