Werken aan nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Veurne starten begin 2022

De Vlaamse Waterweg en Veurne investeren samen 700.000 euro in de bouw van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. De werken starten in het voorjaar van 2022 en zullen ongeveer één jaar duren.

Gemeenteraadslid Dirk Kesteloot.© foto MVQ
Gemeenteraadslid Dirk Kesteloot.© foto MVQ

Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) stelde een parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) over de stand van zaken in dit dossier en daaruit trok hij de volgende conclusie: “De Vlaamse Regering investeert in 2021 een recordbedrag van 335 miljoen euro in de uitbreiding en vernieuwing van fietsinfrastructuur. Een van de geselecteerde projecten is de bouw van de nieuwe brug voor fietsers en voetgangers over het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in Veurne, ter hoogte van de Rozendalstraat en Voetbalstraat. De nieuwe brug krijgt een lange dubbele aanloophelling voor fietsers, parallel met de Nieuwpoortkeiweg en Rozendalstraat. In de bestaande bermen komen er oversteekplaatsen. Daarnaast worden er diverse grondwerken uitgevoerd langs de oevers, worden er nutsleidingen geplaatst en bomen gerooid.”

Het voorontwerp van de nieuwe brug wordt dit voorjaar nog voorgelegd aan een projectstuurgroep. De aanbesteding volgt eind dit jaar. De effectieve werken vatten aan in het voorjaar van 2022 en duren tot begin 2023. De Vlaamse Waterweg en Veurne delen de kosten van de werken. Ze betalen elk 350.000 euro.

N-VA Veurne reageert opgetogen

Dirk Kesteloot, N-VA-gemeenteraadslid in Veurne, is tevreden met de investering van de Vlaamse overheid: “Door de realisatie van de nieuwe brug aan de noordelijke kant van Veurne zal de fiets maximaal ingezet worden door zowel scholieren als pendelaars van en naar het werk. Op die manier kan ook de drukte in de binnenstad verminderen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.