Werken aan Langestraat zijn opnieuw gestart

© IV
Paul Bruneel

De vernieuwingswerken aan de Langestraat zijn al een tijdje aan de gang. De eerste fase is voor de zomervakantie van start gegaan en omvatte het gedeelte van de straat tussen de Pieter Deswartelaan en het kruispunt van de Ieperstraat en de Arsenaalstraat. Nu zijn de werken opnieuw opgestart en tot 31 augustus worden de rioleringswerken verdergezet en zal ook het kruispunt van de Ieper- en de Arsenaalstraat worden opgebroken.

Na de aanleg van de rioleringen start de aannemer met het plaatsen van de boordstenen en werkt aan de funderingen en de nodige verhardingen. Het kruispunt van de Ieper- en de Arsenaalstraat zal ook gedurende deze werken afgesloten blijven. Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V): “Het is de bedoeling dat we de straat leefbaarder en aangenamer maken. We willen de Langestraat ook veiliger maken.” De straat zal worden aangelegd in lichtgrijze asfalt en voor de voetpaden en de parkeerstroken is gekozen voor grijze natuursteen. Aan beide zijden worden ook bomenrijen voorzien. Om de kans op wateroverlast te verminderen en de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren is er ook een gescheiden rioleringsstelsel.

In 2022 start de tweede fase tussen het kruispunt Ieperstraat/Arsenaalstraat en de Valkestraat/Recolettenstraat. Daarna volgt het laatste stuk tot aan de Astridlaan en het kleine stukje Langestraat, tussen de Astrid- en de Parklaan. Voor het project is 3,65 miljoen euro voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier