Voorbereidende werken in Spermaliestraat in Middelkerke gaan van start op 22 november

Redactie KW

Vanaf eind november voeren het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, de gemeente Middelkerke, Farys en de Middenkustpolder voorbereidende werken uit voor de herinrichting van de Spermaliestraat (N325) en haar zijstraten in Middelkerke. De nuts- en voorbereidende werken starten op maandag 22 november.

De verschillende partners van het project werken samen om de Spermaliestraat in Middelkerke veiliger in te richten, voor alle weggebruikers.

Het fietspad vanuit Slijpe wordt verlengd in de richting van het centrum van Middelkerke. Zo kunnen fietsers veilig naar Middelkerke-Dorp fietsen. De riolering en het wegdek van de Spermaliestraat wordt vernieuwd vanaf de Sint-Willibrorduskerk tot aan het kruispunt met de Fleriskotstraat.

De riolering en het wegdek van het Oudstrijdersplein, van het kruispunt met de Westendelaan en van de Gas- en Watervlietstraat worden ook vernieuwd. De inkokering van het Graningategeleed wordt gesaneerd. De nutsmaatschappijen vernieuwen de leidingen in de hele projectzone

Voorbereidende werken van start op 22 november

De voorbereidende werken, voor de herinrichting van de Spermaliestraat en haar zijstraten, starten op maandag 22 november.

De gemeente start dan met de verbreding van de Spermaliestraat. Hierbij zullen de bomen en afsluitingen in de onteigende zone, tussen huisnummer 150 en de Loviestraat worden verwijderd. Tijdens deze werken blijft doorgaand verkeer in de Spermaliestraat steeds mogelijk.

Daaropvolgend start de aannemer met werken aan de nutsleidingen in de Loviestraat en aansluitend in de Spermaliestraat, tussen het kruispunt met de Fleriskotstraat en de Klein Kasteelstraat. Tijdens deze werken rijdt het verkeer voorbij de werfzone via tijdelijke verkeerslichten.

Herinrichting van Spermaliestraat nog niet voor meteen

De eigenlijke herinrichting van de Spermaliestraat (N325) vindt later pas plaats, als alle voorbereidende werken achter de rug zijn. Van zodra de startdatum gekend is, volgt een nieuwe persmededeling.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.