Volledige vernieuwing van Belleboswegel in Eernegem

Redactie KW

De Belleboswegel, die door de gelijknamige Belleboswijk in Eernegem loopt, wordt volledig vernieuwd. De onveilige gebroken en opgeduwde tegels worden door de eigen technische dienst vervangen en heraangelegd tot een aangenaam wandelpad.

“We kregen regelmatig klachten van omwonenden en gebruikers over de staat van de Belleboswegel”, vertelt schepen van openbare werken Lieven Cobbaert. “De wegel ligt er erbarmelijk bij. De huidige tegels zijn doorheen de jaren gebroken en opgeduwd. Een onveilige situatie en bovendien allesbehalve netjes. Het uitbreken en het vernieuwen van de wegel wordt volledig door onze eigen ploeg ‘wegen’ van de technische dienst uitgevoerd. Goed voor een totale oppervlakte van 970 m².

Bij de heraanleg houden we maximaal rekening met de toegankelijkheid van het pad voor minder mobiele personen. De bewoners van het nabijgelegen woonzorgcentrum St. Anna maken immers vaak gebruik van het pad en dat kan binnenkort opnieuw in alle veiligheid. Ook de zitbanken en vuilnisbakken zullen worden vernieuwd. Het slechtste stuk van de Kuipersboswegel, in een andere Eernegemse wijk, werd trouwens al eerder vernieuwd.”

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier