https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Veurne investeert 2,1 miljoen euro in verder herstel plattelandswegen

Heel wat plattelandswegen zijn aan dringend herstel toe. © (Foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Stad Veurne werkt verder aan het herstel van haar plattelandswegen, want dat was een prioriteit in het meerjarenplan. De gemeenteraad heeft de lastvoorwaarden goedgekeurd om 7 bijkomende straten aan te pakken.

Anne Dequidt, schepen van Openbaar Domein: “Er is een bestek opgemaakt door Bureau Cnockaert uit Wervik die het budget op zo’n 2,1 miljoen euro ramen, inclusief btw. Nu volgt de openbare procedure en we hopen dat 7 straten vanaf het voorjaar 2022 een nieuwe asfaltlaag of betonverharding krijgen zodat ze voor alle verkeer en ook fietsers weer vlot en veilig toegankelijk zullen zijn. Het gaat om de Driekoningenstraat, Pompstraat, Kwadestraat, Booitshoekestraat, Pervijzestraat, Zoutenaaiestraat en Middenweg.”

“Dit is een tweede fase na eerdere herstelwerken in Beauvoorde en Bulskamp. De reden waarom de Driekoningenstraat nu toch mee op de planning staat? Het oorspronkelijke plan van aannemer De Brabandere om er de oude landbouwweg uit te breken en het oude materiaal volledig te recycleren en ter plaatse te verwerken tot hoogwaardige granulaten die samen met ecobeton en betonzand de nieuwe wegverharding vormen, moest worden afgevoerd. Het oude materiaal bleek totaal ongeschikt voor recyclage, maar deze primeur werd dan uiteindelijk in de Hondschootebaan gerealiseerd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.