Verkeer omgeleid tijdens onderhoud Konterdambruggen in Bredene

Redactie KW

Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 november heeft de dienst Maritieme Toegang van de Vlaamse overheid onderhoudswerken gepland aan de Konterdambruggen (blauwe bruggen) in Bredene.

De bekende omleidingsroute is tijdens deze periode van kracht zijn en het fietsverkeer tussen Bredene en Oostende verloopt opnieuw langs de Slijkensesteenweg.

Ter hoogte van de fietsoversteekplaats aan ‘De Bolle’ worden er rijstrookversmallingen met extra signalisatie geplaatst om de fietsers veiliger de oversteek te kunnen laten maken.

De werken aan de blauwe bruggen omvatten het vervangen van één vijzel én de vervanging van de hydraulische ventielen, het ombouwen van het verstelmechanisme op twee groepen en het onderhoud van de HS-cabine.

De resterende vijzel wordt dan gereviseerd in een latere fase, vermoedelijk februari of maart 2023.

Konterdamkaai in Oostende onderbroken

Sedert 7 november zijn er werkzaamheden in het kader van de opstart van een huisartsenpost aan AZ Damiaan. Om alles vlot en veilig te laten verlopen heeft het stadsbestuur van Oostende de Konterdamkaai afgesloten voor het verkeer tot eind mei 2023. Het ziekenhuis en de spoedgevallendienst blijven bereikbaar.

Fietsers kunnen het station of het centrum van Oostende bereiken door de omleiding te volgen (zie fietsomleiding/plan 1). Automobilisten kunnen via het Kennedyrondpunt omrijden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.