Twee miljoen euro voor heraanleg Prins Leopoldstraat in Sint-Kruis

De Prins Leopoldstraat is aan vernieuwing toe. (foto SR)
Redactie KW

De stad Brugge heeft voor de bewoners van de Prins Leopoldstraat de geplande werken toegelicht waarvoor twee miljoen euro wordt uitgetrokken. Het moet in de toekomst een waterrobuuste fietsstraat worden.

“We gaan de weg heraanleggen, vergroenen en voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel. De straat voldoet niet meer aan de huidige duurzaamheidsnormen zoals groenvoorziening, waterinfiltratie en verkeersveiligheid. De rioleringen dateren van 1956 en zijn volledig versleten.”

“Het laatste jaar waren er reeds diverse verzakkingen, ook nu weer waarbij een deel van de weg moet afgezet worden. Op 13 december starten de voorbereidende werken aan de voetpaden. Die werken duren tot Pasen 2022. Nadien kunnen de eigenlijke werken starten die zullen duren tot het voorjaar van 2023. De aannemer zal werken van kruispunt tot kruispunt”, vertelt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Er wordt gekozen voor een fietsstraat waarbij de fietsers niet ingehaald mogen worden. Het is een drukke verbindingsweg die gebruikt wordt door heel wat schoolgaande jongeren. Tevens is er ook een kinderdagverblijf. Het moet verkeersveiliger worden met duidelijke oversteekplaatsen aan Beukenfee, de Moerkerkesteenweg en de Maalsesteenweg. Het kruispunt zal voorzien worden in rode asfalt. Er komt ook een nieuwe led-staatverlichting zodat er ook op energie zal bespaard worden.

Geveltuinen-oproep

“Ik kies ook voor meer groen in de straat en er komen dan ook veertien nieuwe plantvakken om het regenwater te laten infiltreren. Nu oogt de straat grijs en ligt er alleen maar beton. Ik wil de bewoners ook aanmoedigen om te kiezen voor geveltuinen en bloembakken te plaatsen op de vensterbanken, wat ook leuk is voor de voorbijgangers.”

“Het moet in de toekomst een leuke straat worden om er te komen maar ook om er te wonen. Het zijn werken van lange duur maar die zullen zorgen voor een totaal ander beeld van Brugge” zegt schepen Van Volcem.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier