https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Torhoutsestraat in Ruddervoorde drie weken afgesloten voor alle verkeer

De Torhoutsestraat wordt binnenkort voor enkele weken afgesloten. © GST
Redactie KW

Vanaf maandag 27 september tot en met maandag 18 oktober zal de Torhoutsestraat onderbroken zijn ter hoogte van de brouwerijsite voor gemotoriseerd verkeer.

De aanleiding is het aansluiten op de riolering van de nieuwe verkaveling op de vroegere brouwerijsite De Gomme. In dezelfde tijd zal de heraanleg van de parkeerstrook gebeuren en een nieuwe asfalttoplaag aangebracht worden. Danneels Development wil het volledige gebied verkavelen voor 40 eengezinswoningen, 11 stapelwoningen en 3 kavels voor carports.

De wegenwerken in de Papenhoekstraat zijn ook in functie van deze verkaveling.

Doorgang voetgangers en fietsers

De riolering in dit deel van de Torhoutsestraat ligt in het midden van de rijweg en daardoor moet de weg volledig opgebroken worden om de aansluitingen op de riolering te kunnen doen. De Torhoutsestraat wordt ter hoogte van de werkzone afgesloten voor het verkeer.

Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, kunnen het voetpad aan de kant van de oneven huisnummers gebruiken. Er is een omleiding voor het doorgaand verkeer voorzien via de Sijslostraat, Kwagatstraat, Hogestraat en omgekeerd. Wel oppassen voor de trajectcontrole in de omleidingszone.

De Lijn

De bussen van De Lijn volgen de omleiding. Dit houdt in dat de halte ‘Huis nr. 95’ niet bediend kan worden. Men kan de halte in het centrum gebruiken of de halte Posterij die wordt verplaatst net voorbij het kruispunt met Hogestraat richting Baliebrugge.

De periode van de werken loopt van maandag 27 september tot en met maandag 18 oktober. Slecht weer kan invloed hebben op de timing van de werken.

Voor meer info of bij vragen, helpen de medewerkers van de dienst Publieke Ruimte je graag verder, tel 050 819 880 of openbarewerken@oostkamp.be. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.