Strandtoegang Vosseslag in De Haan tijdelijk onderbroken voor werken

© (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op maandag 28 november gaan de renovatiewerken aan de strandtoegang van Vosseslag van start. Hierdoor zal er tijdelijk geen toegang zijn van en naar het strand.

De gemeente werkte samen met het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) en Fluvius een plan uit om de strandtoegang aan Vosseslag en omgeving aantrekkelijker en belevingsvoller te maken. De provincie West-Vlaanderen kende hiervoor een toeristische impulssubsidie van 14.624,06 euro toe en voorzag een landschapsarchitect voor het ontwerp van de herinrichting.

MDK vervangt de bestaande houten keermuren door betonnen muren met een architecturale afwerking en Fluvius zal de openbare verlichting vervangen door milieuvriendelijke LED’s. Naast de bestaande klinkerverharding worden nieuwe zitbanken en picknicksets geplaatst. Daarrond en rond de fietsenstalling worden er kleischelpen aangelegd. Het ruiterpad wordt vernieuwd en er zijn extra aanplantingen voorzien in de omgeving.

Ten slotte wordt ook het sanitair blok opgefrist en met hout bekleed. Tijdens de werken zal er geen doorgang zijn naar en van het strand. In de kerstvakantie is de strandtoegang wel toegankelijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.