Stadsbestuur Diksmuide besteedt veel aandacht aan landelijke wegen

Schepen Martin Obin poseert bij een net afgewerkt stuk Oostkerkestraat. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

In Diksmuide wordt bijzondere aandacht besteed aan de landelijke wegen. “Dit jaar wordt het plaatselijk herstel van betonvakken toegepast. Zulke herstellingen gebeurden reeds in de Oostkerkestraat, Pollaertstraat, Lettenburgstraat en Zannekinstraat”, vertelt schepen Martin Obin (CD&V).

“Door de gemeenteraad werd hiervoor een bestek tot herstel van landelijke wegen goedgekeurd voor een periode van drie jaar en ter waarde van 93.000 euro. Het herstel in de Klierstraat zal binnenkort opgestart worden en dit voor een bedrag van 22.000 euro.”

Ook andere landelijke wegen op Diksmuids grondgebied worden nog hersteld. “Komen nog aan beurt: het stuk Steenstraat tussen de Roeselarestraat en Werken. Dat zit nu in een ontwerpfase en zal volgend jaar in uitvoering gaan. In Gentweg zal de toplaag vernieuwd worden en ook dat dossier zit in de ontwerpfase en zal in de loop van volgend jaar in uitvoering gaan”, duidt schepen Obin.

Fietsstraat

“De Steenstraat, het stuk tussen de Iepersteenweg en de Jonkershovestraat, wordt samen met het rioleringsdossier uitgevoerd. De kosten daarvan worden gedeeld door Diksmuide en Houthulst, aangezien de weg over beider grondgebied loopt. De plannen zijn, wat de herinrichting van de straat betreft, in opmaak. Deze straat is een fietsstraat en ook hier is de uitvoering voorzien in 2022.”

Verder worden ook in Oudekapelle de landelijke wegen vernieuwd. “Het gaat hier om de Oude Zeedijk tussen Oudekapelle en de Cayennestraat waar het betongedeelte zal vernieuwd worden. Op dit moment lopen de besprekingen over de manier van aanpak, daarna kan het bestek worden opgemaakt, de uitvoering wordt ook in 2022 voorzien”, legt schepen Martin Obin uit.

Hervoegen betonwegen

“Er werd ook een bestek goedgekeurd voor het hervoegen van zowel dwarsvoegen als langsvoegen in de betonwegen. Dat hervoegen is uiterst belangrijk om de levensduur van de betonwegen te verhogen. Daarvoor wordt een bedrag voorzien van 176.000 euro, gespreid over drie jaar. De eerste straten die aan de beurt komen zijn de Zannekinstraat en Lettenburgstraat. Daar is het herstel van de betonvakken al achter de rug en kan men met het opvoegen starten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier