Rustenburgwijk in Sint-Pieters krijgt nieuwe voetpaden

De aannemer, schepen Mercedes Van Volcem, de leider van de werken voor Stad Brugge, en burgemeester Dirk De fauw. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De Rustenburgwijk in Sint-Pieters krijgt nieuwe voetpaden. De werken gaan dinsdag van start. Maandag werd de nodige signalisatie aangebracht.

De voetpaden worden aangepakt in de Karel Mestdaghstraat, de Kannunik Duclosstraat, de Hendrik Waelputstraat en de Sint-Pietersstatiedreef. Ook de boordstenen en greppels worden meegenomen.

Schade door opstekende wortels

De bestaande voetpaden liepen schade op door opstekende wortels. De bomen uit de te kleine plantvakken werden reeds gerooid. De straten krijgen 75 nieuwe bomen en nieuwe beplanting.

In de grotere plantvakken zullen de bomen meer kunnen uitgroeien waarbij de schade aan de voetpaden tot het verleden behoort. Ze zorgen ook voor een betere waterinsijpeling van de voetpaden. Rond de bomen zullen bloemen geplant worden in de plaats van gras.

65 werkdagen

“De aannemer Seru & Zonen zal de werken uitvoeren en krijgt 65 werkdagen. De werken zullen gefaseerd verlopen in zeven verschillende fases en kosten de stad 569.958 euro” vertelt schepen voor Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Burgemeester Dirk De fauw is blij dat de werken kunnen starten want de wijk vroeg naar nieuwe voetpaden die op tal van plaatsen opstaken door de boomwortels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier