Rotonde Verre Ginste komt er in beton

Er komt een rond punt op het kruispunt van de Wakkensteenweg en de Gentstraat. (foto CLY)
Redactie KW

Wie vanuit het centrum van Oostrozebeke zich via de Tieltsteenweg wil begeven richting Meulebeke of Dentergem, zal moeten rekening houden met heel veel hinder en grote wegomleggingen.

Het dossier Gentstraat zal ook meer dan een jaar aanslepen want langs de Gentstraat worden alle nutsvoorzieningen ondergronds gebracht in een aparte sleuf en niet onder het bestaande wegdek. Bestaande open grachten worden gedempt en heraangelegd in onteigende grond. Ook de riolering wordt compleet vernieuwd en de weg wordt voorzien van fietspaden aan weerszijden van de weg.

Nog een groot karwei is de aanleg van een compleet nieuw rond punt op het kruispunt van de Wakkensteenweg en de Gentstraat. Gezien het heel drukke verkeer over die weg zal het rond punt uitgevoerd worden in beton want klinkers kunnen het vele en soms zwaar verkeer niet aan. Intussen is ook het archeologisch onderzoek achter de rug zodat flink kan doorgewerkt worden vanuit Meulebeke en vanaf het kruispunt op de Verre Ginste. De werken zijn geraamd op 450 werkdagen. Het aandeel in de werken bedraagt voor Oostrozebeke 2.973.243 euro en voor Meulebeke 3.818.544 euro.

Er wordt gewerkt in twee ploegen en er komen ook nog wat bijkomende rioleringswerken in zijtakken van de Gentstraat. De bestaande omleidingen lopen meestal via gewestwegen. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier