https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rotonde straks stuk verkeersveiliger

De rotonde in de Meulebekestraat was aan een update toe. (foto FODI) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

De werken aan de rotonde op de kruising van De Ring en de Meulebekestraat zijn gestart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt de rotonde en de fietspaden opnieuw aan. Tijdens de werken wordt de Meulebekestraat afgesloten aan de rotonde. De werken duren tot eind 2021.

De verouderde rotonde was toe aan een grondige herinrichting. AWV legt er de rijweg opnieuw aan en vernieuwt de fietspaden. Na de werken liggen de fietspaden niet langer op de rotonde, maar gescheiden van het autoverkeer.

De bypass van de Meulebekestraat, vanuit Meulebeke richting Brugge, zal verdwijnen. Daarnaast worden de bushaltes vernieuwd. Ze krijgen een verhoogd perron, zodat reizigers er comfortabel op de bus kunnen stappen. Rondom de rotonde komt er ook nieuwe openbare verlichting.

Werken in twee fases

Daarnaast zal het huidige zebrapad in de Meulebekestraat opschuiven tot voor de busperrons. Een nieuw zebrapad op De Ring (kant Kortrijk) zal voetgangers langs de zuidkant van de rotonde geleiden.

Tijdens de werken is de rotonde gedeeltelijk afgesloten. Er komen tijdelijke verkeerslichten, zodat het verkeer op De Ring beurtelings langs de werf kan rijden. De Meulebekestraat wordt wel afgesloten aan de rotonde. Het autoverkeer tussen Meulebeke en Ingelmunster volgt in beide richtingen een omleiding via De Ring/Bruggestraat en de Grote Roeselarestraat/Veldstraat. Voor fietsers is er een omleiding via de Bollewerpstraat en Kleine Weg of Bruggestraat. Voetgangers kunnen de Ring dwarsen ter hoogte van de Bollewerpstraat.

De aannemer van AWV voert de werken uit in twee fases. Van eind augustus tot begin november wordt de oostelijke helft aangepakt, van begin november tot eind december is de westelijke helft aan de beurt. “In functie van de veiligheid voor voetgangers en fietsers is het nodig om de rotonde grondig aan te pakken”, zegt schepen van Openbare Werken Jan Rosseel. “De fietsers zullen niet meer op de rotonde zelf rijden, wat voor een veel veiligere situatie zal zorgen. Voor de voetgangers komen er twee zebrapaden. Daarnaast is de staat van het wegdek van de rotonde momenteel heel slecht, en is een update noodzakelijk.”

Info: wegenenverkeer.be/ingelmunster. Je vindt er ook een kaartje met de werfzones en de omleidingen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten