Rotonde in Knokke-Heist krijgt ‘rammelstrook’ om groeneiland te beschermen

Redactie KW

Vanaf maandag zijn er werkzaamheden gepland aan de tijdelijke rotonde op het kruispunt van Sluisstraat, Kalvetkeetdijk en Hazegrasstraat. Hoewel de draaicirkel op dit ronde punt ook voor grote vrachtwagens en landbouwvoertuigen perfect haalbaar is mits aangepaste snelheid, wordt de groenzone van het middeneiland toch regelmatig kapotgereden.

Daarom zal een aannemer een rammelstrook aanbrengen zodat haastige en/of minder stuurvaardige chauffeurs gewaarschuwd worden om bij te sturen. Tijdens de werkzaamheden wordt een stuk van de rotonde afgezet zodat de aannemer voldoende ruimte heeft om het werk uit te voeren. Het verkeer op de N376 (Sluisstraat) kan dan nog enkel rechtdoor en dus niet meer afdraaien richting Hazegrasstraat of Kalvekeetdijk. Voor fietsers blijft dit wel nog mogelijk.

Het zwaar verkeer van de A11 dat deze richting toch uit wil, wordt richting N49 omgeleid en kan dan via de Kalvekeetdijk Oost verder richting Hazegrasstraat rijden. Ter hoogte van de rotonde aan Schapenbrug wordt het verkeer tussen Kalvekeetdijk en Hazegrasstraat beurtelings geregeld met verkeerslichten.

Vanaf zaterdag 1 mei kan de rotonde weer een vlotte doorstroom van het grensoverschrijdend verkeer tussen Knokke-Heist en Sluis verzekeren.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.