Rotonde in Ringlaan eindelijk open voor verkeer: “Hoopvol voor rest van werken”

De werken aan de rotonde op de N34 zijn eindelijk achter de rug.©Peter MAENHOUDT Peter Maenhoudt
De werken aan de rotonde op de N34 zijn eindelijk achter de rug.©Peter MAENHOUDT Peter Maenhoudt
Redactie KW

De rotonde in de Ringlaan is eindelijk open voor verkeer. De inwoners van Wenduine hebben met veel geduld moeten wachten op dit moment. Sinds de heropstart van de werkzaamheden werd vlot verder gewerkt. “We hopen dat dit tempo ook kan gebruikt worden voor de rest van de heraanleg van de Ringlaan”, zegt Kurt Bauwens, voorzitter van handelaarsvereniging Actief Wenduine.

De werken in de Ringlaan in Wenduine zijn ondertussen al bijna drie jaar bezig en deden al veel stof opwaaien, letterlijk en figuurlijk. De inwoners van de Ringlaan zagen in 2018 al hoe aannemers alles in gereedheid brachten om de werken te starten. Door problemen met de ondergrond verzeilden die werken echter in een juridisch geschil. De heraanleg stond niet enkel stil, de weg bleef er lange tijd als een werfzone bijliggen.

Administratieve weg

Eind vorig jaar kwam er eindelijk schot in de zaak en werd een nieuwe aannemer aangesteld die de situatie moest herstellen en de rotonde afwerken. De vernieuwing van de Ringlaan is daarmee echter nog niet van de baan. Nu moet nog een administratieve weg afgelegd worden om de nodige vergunningen aan te vragen en een aannemer aan te stellen in de hoop dat een deel van de tweede fase van de werken nog voor de zomer kan starten. De werken zelf zullen dan nog twee jaar duren.

“Voor ons is het belangrijk dat we bereikbaar blijven en daar zullen ze ook voor kijken” – Kurt Bauwens (Actief Wenduine)

“Maar de inwoners moeten niets vrezen, we doen wel degelijk voort met het dossier”, beloofde Humberto Van Nunen van het Agentschap Wegen en Verkeer eerder al. Vanaf februari worden herstellingswerken uitgevoerd in de zone Drift en Leopold III-laan. Deze werken starten op 22 februari en lopen tot 2 april. Wanneer de volgende fase start, ligt nog niet vast. Aquafin is daar bouwheer.

Vier hoofdfasen

“De werken worden uitgevoerd in vier hoofdfasen tussen de Langestraat en Tennislaan, tussen Tennislaan en Kervijnlaan en tussen Kervijnlaan en Leopold II-laan, Drift. De kruispunten zijn belangrijk, omdat hier grote rioleringswerken nodig zijn. Hiervoor zal de weg volledig moeten afgesloten worden.”

Nu de rotonde er ligt, zijn de meest hinderlijke werken achter de rug. De lokale handelaars zijn alleszins gelukkig. “Het is een stap in de goede richting. De rotonde ziet er ook goed uit. Er is nog maar een klein stuk van de Ringlaan heraangelegd, maar we hopen dat ze nu de juiste ervaring hebben om het vervolg vlot te laten verlopen. We merken ook dat de gemeente mee aan de kar trekt bij AWV om het vooruit te laten gaan. Voor ons is het belangrijk dat we bereikbaar blijven en daar zullen ze voor kijken. We zijn dus hoopvol”, vertelt Kurt Bauwens, voorzitter van de handelaarsvereniging Actief Wenduine.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier