Rotonde aan Sluisstraat wordt twee weken afgesloten

Er komen enkele aanpassingswerken aan de rotonde.© DM
Er komen enkele aanpassingswerken aan de rotonde.© DM
Redactie KW

De rotonde op de kruising van de Sluisstraat (N376) met de Hazegrasstraat en Kalvekeetdijk in Knokke-Heist wordt vanaf maandag 19 april twee weken afgesloten. Wegen en Verkeer past de rotonde aan zodat vrachtwagens er vlotter kunnen draaien.

De werken kaderen in de heraanleg van het kruispunt N49-Kalvekeetdijk. De rotonde aan de Sluisstraat ligt er pas sinds eind vorig jaar. Hoewel de tijdelijke rotonde voldoende breed is aangelegd, bleek dat vrachtwagens toch moeite hebben om er te draaien. Daarom past Wegen en Verkeer de rotonde op enkele plekken aan. Het uitvoeren van de aanpassingen zal twee weken in beslag nemen.

Omleiding

Het verkeer op de Sluisstraat en op de Kalvekeetdijk/Hazegrasstraat kan altijd in beide richtingen doorrijden. De rotonde zelf wordt wel afgesloten. De Kalvekeetdijk of de Hazegrasstraat inrijden vanuit de Sluisstraat is niet mogelijk. Omgekeerd, vanuit de Kalvekeetdijk of Hazegrasstraat de Sluisstraat inrijden, is evenmin mogelijk.

Het autoverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Natiënlaan (N49). Voor fietsers verandert er niets: alle fietspaden aan de rotonde blijven toegankelijk.

De laatste informatie over het project vindt men op www.wegenenverkeer.be/kalvekeetdijk . (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.