Rodenbachlaan in Oostkamp opnieuw afgesloten

© (Foto GST)
Redactie KW

Vanaf maandag 9 augustus zal de Rodenbachlaan ter hoogte van de voorsorteerstrook aan Park Rodenbach afgesloten worden voor herstellingswerken.

Vorig jaar in november werd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer een voorsorteerstrook aangelegd ter hoogte van het bedrijventerrein Rodenbach. AWV heeft proeven laten uitvoeren om de kwaliteit van het werk na te gaan. De resultaten zijn helaas niet goed. Het werk moet opnieuw gedaan worden. De gemeente Oostkamp betreurt dit, maar ze staan achter het standpunt van AWV dat deze werken noodzakelijk zijn voor een kwalitatief eindresultaat. De werken omvatten het affrezen van de asfalt laag, vervangen van de onderliggende wapeningsnetten en aanleg nieuwe asfalt. De werken worden uitgevoerd door Aannemingen Verhelst uit Oostende. Aangezien de werf zone afgesloten moet worden, zijn de werken ingepland in de vakantie, van maandag 9 augustus tot en met vrijdag 20 augustus . De werken zoals het asfalteren en belijnen zijn weersafhankelijk. Deze timing kan dus enkel aangehouden worden bij goed weer. Tijdens deze periode zal doorgaand verkeer niet mogelijk zijn uitgenomen voor fietsers. De woningen en handelszaken tussen werf zone en Brugsestraat zijn bereikbaar van aan kant Brugsestraat en het domein De Valkaart is bereikbaar van aan kant Stationsstraat.

Dit is reeds de derde werf in Oostkamp de laatste tijd waar er problemen zijn met de kwaliteit van de werken. Ook de toplaag aan het Rondpunt ter hoogte van het tankstation moest opnieuw geasfalteerd worden en de werken in de Hogestraat moesten zelfs meermaals opnieuw uitgevoerd worden. “ In alle drie de gevallen waren de werken uitgevoerd volgens het lastenboek maar liet de kwaliteit te wensen oven. We hebben dan twee mogelijkheden, ofwel aanvaarden we de werken en wordt een minprijs aangerekend ofwel laten we de werken opnieuw uitvoeren” weet schepen van Openbare werken Delphine Roels ons te vertellen, “ Vanuit de gemeente Oostkamp kiezen we resoluut voor kwaliteit en laten we de werken opnieuw uitvoeren, wel te verstaan op kosten van de aannemer en niet van de gemeente. Als we de werken van mindere kwaliteit zouden aanvaarden en korte tijd later zijn er problemen dan draait de gemeente op voor de kosten, dat zou pas nefast zijn en veel meer kosten opleveren voor de belastingbetaler. “

Het probleem in de Rodenbachlaan is waarschijnlijk veroorzaakt door het defect gaan van één van de machines tijdens de werken. In plaats van op dat moment opnieuw te beginnen heeft de aannemer dan beslist om, eens de machine hersteld was gewoon verder en dat heeft waarschijnlijk geleid tot de minder kwalitatieve uitvoering van de werken.

Omleiding

Er is voor wagens en vrachtwagens komende van Gent richting Brugge signalisatie aangebracht op de E40 om niet af te rijden in Oostkamp maar door te rijden naar verkeerswisselaar/E403. Voor het verkeer komende vanuit Brugge naar de E40 komen er signalisatieborden om via Brugge (E403) naar de E40 te rijden, en niet via de oprit in Oostkamp en een extra signalisatiebord ter hoogte van de Sint-Michielsestraat. Het plaatselijk verkeer kan plaatsvinden via Moerbrugge of de E40. Tijdens deze periode zal er verhoogd toezicht zijn op doorgaand verkeer in het centrum van Oostkamp.

Door de werken zullen een aantal haltes zullen niet bediend worden. De Lijn informeert haar gebruikers via infofiches aan de bushaltes. Gebruikers van De Lijn kunnen zich abonneren op de omleidingsinfo van De Lijn. Dan word je via mail op de hoogte gebracht: : https://www.delijn.be/omleidingen.

Meer info: De medewerkers van de dienst Publieke Ruimte helpen je graag verder: tel 050 819 880 of openbarewerken@oostkamp.be (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier