https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rioleringswerken, nieuwe waterleidingen en hoogspanningsleiding op komst

© (Foto NS)
Redactie KW

Vanaf maandag 9 augustus worden er verschillende werken uitgevoerd in vier straten. Doorgaand verkeer is mogelijk, maar de Schoolstraat wordt afgesloten.

De werken situeren zich in de Beukenlaan, het Eikenhof, de Kastanjelaan en de Schoolstraat. De Watergroep legt een nieuwe waterleiding aan en hiermee pakken ze de roestwaterproblematiek en problemen met de waterdruk aan. Fluvius maakt van de gelegenheid gebruik om in de Schoolstraat nieuwe hoogspanningsleiding aan te leggen. Deze aanleg is beperkt tot de kant van de onpare huisnummers vanaf de Pastorijstraat tot aan de Schoolstraat nummer 25. De ontwikkelaar Vivendo zal tijdens de werken van de nutsmaatschappijen de aansluiting op de riolering verwezenlijken ter hoogte van Schoolstraat 17.

School bereikbaar

De nutsmaatschappijen starten op maandag 9 augustus ter hoogte van de Beukenlaan om voor 1 september de aanleg te kunnen afronden in de Beukenlaan, Eikenhof en Kastanjelaan. Door deze timing aan te houden is de toegangsweg van de trage verbinding richting gemeentelijke basisschool bij de start van het nieuwe schooljaar zeker toegankelijk. Tijdens die werken is doorgaand verkeer mogelijk en plaatselijk kan het verkeer licht gehinderd worden. Van maandag 9 augustus tot en met maandag 23 augustus wordt in opdracht van Vivendo de Schoolstraat gedurende twee weken onderbroken voor de aansluiting op de riolering. Doorgaand verkeer is niet mogelijk en er wordt een plaatselijke omleiding voorzien. Bepaalde werken zijn weersafhankelijk en bij slecht weer kan de planning bijgestuurd worden. Eind september zullen alle werken zeker afgerond zijn. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.