Oppositie vraagt betere communicatie over werken in Ledegem

Sien Jacques (Groen) in de Gullegemstraat in Sint-Elooiswinkel (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Sien Jacques (Groen) in de Gullegemstraat in Sint-Elooiswinkel (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Momenteel zijn er in Ledegem en de deelgemeenten verschillende wegenwerken aan de gang. Oppositiepartij Groen vindt dat de gemeente de communicatie rond die werken niet goed heeft gevoerd.

Momenteel is het niet zo eenvoudig om je een weg te banen door Ledegem, Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel. Op verschillende plaatsen zijn wegenwerken aan de gang.

Geen goede communicatie

“Het communicatiebeleid omtrent die werken laat te wensen over. Zo werden inwoners van de Sint-Eloois-Winkelstraat pas kort voor de aanvang van de werken op de hoogte gebracht via een brief. Bij de werken in de Rollegemstraat werden ze zelfs niet geïnformeerd”, zegt oppositieraadslid Sien Jacques (Groen). “We zagen dit fenomeen de voorbije jaren vaker bij wegenwerken: de aannemer die verantwoordelijk is voor communicatie, maar de inwoners niet of te laat op de hoogte brengt.”

“Het is jammer dat dit gebeurt en net terwijl je als bestuur van dit item een win-winsituatie kan maken. Door goed te communiceren help je de inwoners meedenken, betrek je hen bij wat er gebeurt en motiveer je het burgerschap.”

Het gemeentebestuur geeft toe dat bij enkele werken een brief te laat werd opgestuurd.

“De huidige coronasituatie zorgt ervoor dat we voorafgaand aan de werken geen informatievergadering kunnen organiseren. De covid-maatregelen vormen echt een handicap. Vroeger konden we alles duidelijk uitleggen tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Nu is dat spijtig genoeg nog niet mogelijk”, aldus schepen van Communicatie Geert Dessein (CD&V/VD).

Alles op website

De schepen vindt wel dat de gemeentelijke website een oplossing biedt voor wie wil weten waar en wanneer er wegenwerken doorgaan: “De bewonersbrieven komen telkens op de website te staan.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier