Onderhoudswerken op Iepersteenweg Diksmuide-Houthulst starten op 3 mei

Het stuk van de Iepersteenweg tussen nr 89 en het kruispunt met de Wulvestraat op grondgebied Houthulst waarop niet meer gereden mag worden omdat de weg in te slechte staat is.© ACK
Het stuk van de Iepersteenweg tussen nr 89 en het kruispunt met de Wulvestraat op grondgebied Houthulst waarop niet meer gereden mag worden omdat de weg in te slechte staat is.© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op maandag 3 mei wordt gestart met werken op de Iepersteenweg, de N369, vanaf het slibbekken in Houthulst-Merkem tot aan de parking van de Blankaart in Diksmuide-Woumen. Deze weg is in zeer slechte staat. Er waren langs deze weg al verschillende ongevallen waarbij er ook al verschillende dodelijke slachtoffers vielen.

“Doordat de weg op bepaalde plaatsen te slecht is om op te rijden, werden er ook al lichten geplaatst vlakbij de kruising met de Wulvestraat tot aan de Iepersteenweg 89” legt schepen van Mobiliteit van de gemeente Houthulst, Tessa Vandewalle uit.

Beurtelings op één rijvak

“Er waren in het verleden verschillende ongevallen en door de slechte staat van het wegdek reden heel wat mensen lekke banden. Nu staan er verkeerslichten en kan je beurtelings op één rijvak doorrijden. Wat nu gaat gebeuren zijn onderhoudswerken maar Agentschap Wegen en Verkeer heeft geld vrijgemaakt voor een studie over de Iepersteenweg, niet enkel het rijvak maar ook het fietspad zal hierin opgenomen worden. De volgende stap zal dan zijn dat AWV geld vrijmaakt om de studie te verwezenlijken.”

Op 3 mei wordt gestart met de eerste fase: het stuk weg tussen de Wulvestraat en de Heugstraat zal opgebroken worden, alle asfalt zal worden afgeschraapt en opnieuw berijdbaar worden gemaakt. De aannemer plant deze fase in twee weken af te werken, dus tegen 15 mei.

Tijdens deze werken kunnen fietsers blijven gebruik maken van het fietspad buiten de werkuren, tijdens de werkuren is het aan te raden een omweg te maken via de Heugstraat, Nieuwe Stedestraat en Wulvestraat.

Fase 2 vanaf 17 mei

Fase twee start vermoedelijk vanaf 17 mei aan de parking van de Blankaart. Ook daar zal het asfalt weggeschraapt en de rijweg volledig vernieuwd worden. Deze fase zal vermoedelijk klaar zijn tegen 4 juni. Fietsers kunnen tijdens de werkuren omrijden via de Steenstraat. De parking zelf blijft in de mate van het mogelijke bereikbaar.

Omleiding voor doorgaand verkeer

Tijdens beide fases geldt een omleiding voor doorgaand verkeer en die loopt via de gewestwegen N35 via Klerken, N301 Houthulst en N313 Langemark-Poelkapelle naar de A19. Ook lokaal verkeer volgt best deze omleiding maar in Woumen krijgt lokaal verkeer de mogelijkheid om via de Sint-Pietersstraat en de Woumenstraat naar Jonkershove te rijden en vervolgens via de Merkemstraat terug op de N369 te komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.