Onderhoudsschilderwerken aan stuwbrug Doksluis zorgen voor de nodige verkeershinder

© (Foto GF)
Redactie KW

Vanaf maandag 20 juni starten er onderhoudswerken aan de stroomafwaartse Doksluisbrug langsheen de Vergunningstraat (Oostende). Er worden reinigings- en schilderwerken uitgevoerd aan de brug in opdracht van de Vlaamse overheid (departement mobiliteit en openbare werken).

De werken zullen vermoedelijk een achttal weken duren waarvan een drietal weken met mogelijke hinder voor het autoverkeer. De brug zal wel zoveel als mogelijk open blijven voor het verkeer.

De Vergunningenstraat (tussen het ‘ei’ van De Bolle en de Doksluisbrug) wordt gedurende de werken afgesloten voor het doorgaand verkeer. Deze Vergunningenstraat maakt deel uit van de normale omleidingsweg als de Konterdambruggen (Blauwe bruggen) geopend zijn.

Als de Konterdambruggen (Blauwe bruggen) tijdens deze werken geopend worden, dan zal het verkeer komende van de N34 via de Prins Albertlaan worden omgeleid om zo via de Koninklijke roeiclub en de stroomopwaartse Doksluisbrug naar de reguliere omleidingsweg te worden geleid. Ook het verkeer vanuit Bredene (Prinses Elisabethlaan) zal tijdens deze werken én bij geopende Konterdambruggen, dezelfde omleidingsroute volgen.

Voor de fietsers van en naar Bredene wijzigt er niets. Bij geopende Konterdambruggen blijft de omleiding via de Slijkensesteenweg gelden. De stroomafwaartse Doksluis brug is voor het Bredens fietsverkeer niet prioritair.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.