https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Officieel startschot herinrichting N35 Veurnestraat/Pannestraat op 4 oktober

Vlnr. Wim Morel (Technische Dienst De Panne), Bram Degrieck (burgemeester De Panne) Floris Fagoo (vertegenwoordiger Technische Dienst De Panne), zaakvoerder Devektro, schepenen Jan Verfaillie en Anne Dequidt (Veurne), Guy Ameele (projectmanager AWV), Eveline Vandecaetsbeek (Communicatie Wegen en Verkeer West-Vlaanderen), schepen Pascal Sticker (Veurne), burgemeester Peter Roose (Veurne), schepen Wim Janssens (De Panne), op de plaats waar de rotonde zal komen. © (Foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Tevreden gemeentebesturen van De Panne, Veurne en Koksijde kijken uit naar 4 oktober… Het dossier rond de herinrichting van de N35 sleepte meer dan 20 jaar aan, maar eindelijk is het zover! En dat is vooral goed nieuws voor de fietsers die zich al jaren ergeren aan het slechtste fietspad in Vlaanderen!

De gewestweg tussen Veurne en De Panne, die ook een stukje over grondgebied Koksijde loopt, wordt de komende jaren heringericht, met ook nieuwe en volledig afgescheiden fietspaden. De planning voorziet het einde van de werken tegen eind 2023.

Momenteel ligt het fietspad in de Veurnestraat/Pannestraat er abominabel bij. Het is niet alleen in erbarmelijke staat, maar als fietser riskeer je bijna elke dag je leven want het autoverkeer op de N35 scheert rakelings langs de fietsers heen. Dat wordt binnenkort een stuk veiliger en comfortabeler. Waar er voldoende ruimte is, zullen fietsers en auto’s worden gescheiden door een groene zone. Binnen de bebouwde kom worden de fietspaden verhoogd aangelegd. Zo worden de fietsers nog beter beschermd.

Het project voorziet ook in een vlotte bereikbaarheid van de industriezone in Veurne. Aan het kruispunt Veurnestraat/Koksijdestraat/Slableedstraat komt een gloednieuwe rotonde. Die zal ervoor zorgen dat het verkeer er vlotter en veiliger verloopt. Aan de noordkant van de N35 komt ook een parallelle ventweg naast de hoofdweg voor fietsers en bezoekers van de handelszaken. Zo kan het verkeer op de hoofdweg vlotter doorrijden en zullen er geen conflicten meer ontstaan met auto’s die de gewestweg op- en afrijden.

Eveline Vandecaetsbeek, Communicatieverantwoordelijke Wegen en Verkeer West-Vlaanderen benadrukt dat alle informatie over de werken te vinden is op de website www.wegenenverkeer.be/N35 en dat iedereen zich daar ook kan inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.